Romania

Photobucket Photobucket

duminică, 18 aprilie 2010

Little Brother Montgomery - Vicksburg Blues (1976)



 




1906 - S-a născut Little Brother (Eureal Wilford) Montgomery, bluesman american.




Eurreal Wilford "Little Brother" Montgomery (18 aprilie 1906 - September 6, 1985  ) a fost un jazz şi blues pianist şi cântăreaţ .

În mare parte autodidact. S-a crezut ca este doar un pianist de blues, dar el a fost un important pianist de blues, cu un stil original. El a lucrat si în jazz. Deşi el nu a avut studii muzicale, el a învăţat dupa ureche. 





Montgomery a murit pe 6 septembrie 1985, în Champaign , Illinois , şi este înmormântat în cimitirul Oak Woods .

Paul Gayten este nepotul lui.



 Photobucket






 Photobucket









Photobucket







Nume naştere Eurreal Wilford Montgomery
De asemenea, cunoscut sub numele de Little Brother Montgomery
Născut 18 aprilie 1906
Origine Kentwood , Louisiana
Decedat 6 septembrie 1985
Genuri 


Jazz
Blues muzica
Ocupaţii 


Pianist
Cântăreţ
Instrumente 



Voce
Pian




Discografie


1961 Blues Folkways Records



1965 Muzica Down Acasa: Introducere în Muzică populară Negro: SUA Folkways
1966 Piano Blues Folkways
1968 Strada farro Live Folkways
1968 Nr Rider speciale Aici Genele / Adelphi
1975 Cântece Biserica: Sung şi a jucat la pian de Montgomery fratele mai mic Folkways
2003 Classic Blues de la Smithsonian Folkways Smithsonian Folkways
2003 Classic Blues de la Smithsonian Folkways, Vol.. 2 Smithsonian Folkways
2008 Classic Blues pian de la Smithsonian Folkways Smithsonian Folkways
2008 Classic afro-americani din Evanghelia Folkways Smithsonian Smithsonian Folkways


Photobucket 

Niciun comentariu:

.